


קצת יותר לעומק
מאז שאני זוכרת את עצמי, הסתקרנתי מאנשים – ממה שמפעיל אותם, ממה שעוצר, ממה שעובר להם בפנים גם כשהכול נראה רגוע מבחוץ. לא תמיד ידעתי לקרוא לזה בשם, אבל תמיד רציתי להבין, להרגיש יחד, לתווך.
בחרתי בדרך של טיפול לא מתוך ידיעה ברורה מראש, אלא מתוך תנועה טבעית לשם. לאורך השנים למדתי לראות איך המקומות הלא-פתורים שלי הם לא מכשול – אלא מנוע. הם מאפשרים לי להביא רגישות, יצירתיות, הקשבה אחרת.
אני בוגרת תואר ראשון בעבודה סוציאלית, ולומדת לקראת תואר שני בטיפול ישיר. במקביל, אני מתמחה בפסיכותרפיה קוגניטיבית-התנהגותית (CBT) לילדים ונוער באוניברסיטת תל אביב.
את הניסיון המקצועי שלי צברתי בקליניקה ובמוסדות חינוכיים וטיפוליים – בטיפול פרטני, בהדרכת הורים, ובהנחיית קבוצות של ילדים עם ASD. כיום אני מטפלת רגשית במסגרת מכון חיבורים, ומקבלת בקליניקות ברעננה, פתח תקווה וצור יצחק.
מעבר לטיפול, אני עוסקת בפיתוח כלים יצירתיים להנגשת תוכן רגשי: חוברות עבודה, משחקי קלפים טיפוליים, סוכני שיח דיגיטליים, ועוד. כל אלה נולדים מתוך רצון לחבר בין ידע רגשי לבין אנשים – בין תיאוריה לחיים עצמם.
אני מאמינה ששיחה טובה יכולה לשנות כיוון של יום – ולפעמים גם של חיים שלמים. וזה בדיוק מה שאני מקווה ליצור כאן – מרחב שהוא לא רק מקצועי, אלא גם אנושי.
כתיבה עבורי היא לא רק כלי להעברת מידע – היא דרך לתקשר עם העולם ועם עצמי. כל רעיון, כל תהליך, כל שאלה שלא ניתן להחזיק אותה בראש, מחפשת ביטוי דרך מילים. הכתיבה מאפשרת לי להוציא החוצה את המחשבות המפוזרות, ולתת להם צורה – כדי שהן יוכלו להיות משהו שיגיב, שיתחבר, שיתפוס מקום.
בעבודתי אני אוהבת לחשוב על הכתיבה כגשר בין המורכבות של רגשות לבין האפשרות להבין אותם. כשאני כותבת – אני לא רק משתפת, אני גם לומדת. כל פוסט, חוברת, או רעיון שצץ יוצא מתוך הרצון לנסח את מה שלא תמיד קל להגיד. אני מאמינה שכתיבה יכולה להקל על תהליכים רגשיים, לשחרר מתח ולספק שיקוף של מה שקורה בתוכנו, באופן שמאפשר שינוי.
הכתיבה שלי נולדת מתוך הצורך העמוק שלי לחבר בין התיאוריה לפועל – איך העקרונות והידע שנלמד יכולים להיות פרקטיים, נגישים ומועילים בכל רגע. זה לא רק תוכן, זה כלי להתבוננות מחודשת, זו הזמנה לפתוח דלתות ולתת מקום לרגשות, מחשבות והבנות חדשות.
הכשרות מקצועיות
בעלת תואר B.S.W בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת בן גוריון.
לקראת סיום לימודי תואר שני קליני (M.S.W) באוניברסיטה העברית בירושלים .
מתמחה בפסיכותרפיה קוגניטיבית-התנהגותית (CBT) ממוקדת ילדים ונוער באוניברסיטת תל אביב.

הגישה הטיפולית שלי
אני מאמינה שטיפול רגשי משמעותי מתחיל בקשר אנושי – אמיתי, בטוח, מקבל ומכיל. הקשר הזה יוצר עבור הילדה או הנער מרחב לעצירה, להקשבה פנימית ולהבנה של מה שהם חווים – ומתוך כך, גם לתנועה קדימה. זהו מרחב שבו לא חייבים "לתקן" מיד, אלא מותר פשוט להיות, להבין, להרגיש – ולבנות יחד דרך שמתאימה למי שהם.
אני מלווה ילדים, נוער והורים מתוך אמונה עמוקה בכוחות שטמונים בכל אחת ואחד – גם כשהם לא תמיד נגישים מבחוץ. גם כשהמציאות מבלבלת, מתסכלת או מכאיבה – יש דרך לצמוח. לפעמים דווקא הרגעים הקשים הם קרקע לתנועה, לגילוי מחודש של היכולת להתמודד ולהשתנות.
בקליניקה אני משלבת כלים מתוך הגישה הקוגניטיבית-התנהגותית (CBT), טיפול דינאמי וגישות נוספות – בהתאמה לגיל, לאופי ולקצב של הילד או הילדה. העבודה שלי תמיד מבוססת על התאמה אישית, רגישות והקשבה עמוקה למי שמולי.
ההורים עבורי הם שותפים מרכזיים ומשמעותיים בתהליך. הדרכת הורים אינה תוספת – אלא חלק בלתי נפרד ומהותי מהטיפול. כשנוצרים מרחב בטוח גם להורים, מקום לדבר על הקשיים, הצרכים, הדילמות והקשרים – מתאפשר שינוי שהוא לא רק נקודתי, אלא עמוק ויציב. כזה שיכול להתקיים לאורך זמן – גם בחדר, וגם בבית.
המטרה שלי היא לאפשר לילד או לילדה, וגם להוריהם, רווחה נפשית, תחושת מסוגלות ותקשורת קרובה
– כזו שמבוססת על כוחות ויכולות שכבר קיימים, ורק מחכים שיאמינו בהם.

"אל תחכה להשיג את המטרה כדי להיות גאה בעצמך, תהיה גאה בכל צעד שאתה עושה "